0,00

Winkelwagen

Veilig betalen
0
28/01/2022

Alfons Mucha is springlevend

De openingsprogrammering is bedoeld als een mix van het bekende en het nieuwe. De grootste van de twee hoofdtentoonstellingen, "Alphonse Mucha: Art Nouveau/Nouvelle Femme", zet de Tsjechische kunstenaar en zijn bloemrijke art nouveau-beelden in de schijnwerpers. Mucha (1860-1939) creëerde composities die de sfeer van de belle epoque vatten.

De tentoonstelling van ongeveer 80 werken benadrukt de visuele grond die is gebroken door Mucha, wiens carrière pas van de grond kwam toen hij een illustrator van in de dertig was en in Parijs woonde. Daar begon hij een dankbare werkrelatie met de grote actrice van die tijd, Sarah Bernhardt.

One comment on “Alfons Mucha is springlevend”

  1. Mucha, zo gaat het verhaal, werkte alleen en controleerde drukproeven in een drukkerij op kerstavond, "toen de manager binnenkwam en zei: 'Sarah Bernhardt heeft een poster nodig voor haar show 'Gismonda'''

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 1955-2022  Ron van den Bosch
magnifiercross