0,00

Winkelwagen

Veilig betalen
0
11/02/2022

De Rock 'n Roll acrobaten van een andere planeet groeten Amsterdam.

De meeste ingrijpende dingen gebeuren onverwachts. Alles stroomt. Dat is met rampen en de huidige crisis van nu maar ook verliefd worden overkomt je. Op het roofdier dat plotseling op kan duiken zijn onze hersens geëvolueerd. Ons hele brein is er opgericht de wereld te zien in de stabiliteit van de orde die we gewend zijn met de doorbloeding van voorzichtigheid met het oog op gevaar en nare dingen. Waarbij het wereldbeeld steeds kan veranderen met de oplettendheid om daar op in te spelen. Met de fiets als symbool voor vrijheid.
Ons brein is voortdurend aan het voorspellen wat er kan gaan gebeuren.


We zijn wezens die met de verzekeringen van voorzienigheid op voorhand al een voorziene redding op schrift hebben. Verzekering gebaseerd op statistieken voor in de werkelijkheid bij ongeluk en ziekte. Zoveel kans op beren op de weg. Met daarnaast wat je aan zelfbeeld hebt aan liefde moed, karakter en style. Om met de beer te kunnen dansen. Maar ja, we zitten vol angsten om te falen en proberen alles dan zo perfect mogelijk te doen.
Waardoor we weer falen en in een onmogelijke trapeze act terecht komen.


Het lijkt soms wel op een onmogelijke act, om de stroom aan negatieve krachten met verstand, beleid het hoofd te kunnen bieden. In het evenwicht van handelen en niet handelen. Het sublieme evenwicht van de vier acrobaten is een onmogelijkheid. Maar omdat ik het geschilderd heb is het een bewijs van de mogelijkheid. Vertrouw op je strijd tegen de negatieve krachten. Crisis roept zowel creatieve krachten op met de angsten die daarbij horen als loodzware angsten die ons door de grond doen zakken. Door loodzware angsten gedreven grijp je naar het eerste het beste wrakhout om het niet meer los te laten hoewel er een vlot aan je voorbij trekt.

Creativiteit blijft open voor verbindingen en verdere nog onbekende mogelijkheden. Blijf dromen. Maar het kan niet op commando, zoals je ook niet op commando verliefd kunt worden. Dat is het mysterie en het wonder, waar je achter probeert te komen door de juiste vragen te stellen, die opkomen uit onwetendheid. En onwetendheid is een ander woord voor het onverwachte en het ongelofelijke. Zoals we onwetend zijn over buitenaards leven. De Rock 'n Roll acrobaten van een andere planeet groeten Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 1955-2022  Ron van den Bosch
magnifiercross